Руснаци пускат летящ мотоциклет през 2019 г

Ти и Тя

Представеният в началото на 2017 г., странно изглеждащ летящ мотоциклет, приличаше на приспособление, което едва ли някога, би се превърнало в реален продукт. Въпреки това, руската компания Hoversurf съобщи, че летящият мотоциклет e готов за производство и се приемат предварителни поръчки, като доставките се очаква да започнат през 2019 г., съобщава Монитор.

Още при представянето на летящия мотоциклет Scorpion, безопасността му беше под въпрос, поради близостта на въртящите се перки до краката на водача. Независимо от това, Hoversurf бързо премина от амбициозен прототип към пазарен продукт, като първо съобщи за сделка за продажба на самолета на полицията в Дубай, а наскоро премина изискванията на Федералната авиационна администрация (FAA) на САЩ, за да бъде класифициран легално, като ултра леко летателно средство.

Класифицирането на летящия мотоциклет, като ултра леко летателно средство, е довело до някои незначителни промени в дизайна, за да се изпълнят законовите изисквания за класификация, но този комерсиален модел все още изглежда доста опасно приспособление.

Нова рамка от въглеродни влакна е намалила теглото на машината до 114 кг, което е позволеното ограничение, от ФАА за ултра леки задвижвани летателни средства, а максималната скорост 96 км/ ч, което отново е точно под ограничението, разрешено от ФАА. Покривайки изискванията на ФАА за ултра леки летателни средства, позволява също летящия мотоциклет да бъде управляван без лиценз за пилот.

Друго ново допълнение при масовия модел е хибридната литиево-манганова-никелова батерия, която предоставя време на полета между 10 и 25 минути в зависимост от метеорологичните условия и теглото на пилота. Hoverbike разполага и с дистанционно управляван режим, който го превръща в дрон с до 40 минути време на полета.

Желаещите да притежават супер скъпа играчка, която изглежда доста опасна и може да лети само около 15 минути, сега може да направят предварителна поръчка за Hoverbike S3 с депозит от $ 10 000. Цената е $ 150 000, а доставките са насрочени за период от два до шест месеца, след приемане на поръчката.

Мъжката зона