Пътят на славата. Цената да си номер едно

Любопитно

Всеки се стреми да бъде номер едно. Но защо? Някой запитва ли се? Някой интерпретира ли: Каква е цената на душата, за да бъдеш номер 1?

Всички завиждат на номер 1, искат да са на неговото място, без да знаят за цената, която той е платил сега да бъде там. Хората не се замислят над това. Виждат само облагите, искат тях, готови на почти всяка цена. А реално човек няма нищо на този свят, освен едно – душата си.

Понякога заставаш там случайно, без да искаш. Без да искаш славата, завистта, погледите, лъжливите усмивки, големите прия(преда)телства. Понякога талантът те избутва там. Тогава – едва ли заслужаваш всички негативи, но няма как… Всяка позиция има и негативи и позитиви. Колкото на по-висок връх се качваш, виждаш колко ниска падина има отдолу.

В друг случай заставаш там с високо вдигната глава с неимоверен труд. Е, чудесно! Постигна го. Доказа се. И сега? Сега ревностно трябва да пазиш мястото си, защото всеки желае да е звездата. Дотук положи толкова усилия, а сега… сега тепърва започваш отначало, защото на новата позиция има нови правила, нови висоти, на които се изисква да даваш два пъти повече, за да се задържиш. А негативното отношението на другите – о, то върви като „бонус“ към славата.

Всеки път си се лишавал от нещо, което принадлежи на душата. Значи даваш късчета от душата си. Накрая, издигнал се там, на какво ще се порадваш? На самотните стени в луксозната сграда. Тя ли ще ти се усмихне? На нея ли вечер ще стихнеш уморено раменете си?

Тя ще може ли да попие сълзите ти, да стопли душата ти или… още повече ще я изстуди?

Каква е цената на душата ти?

Виждаш ли подводните камъни на първенеца?

И аз не знам рецептата. Тя е индивидуална за всеки. Може би трябва да минеш по този път. Да, да, ще имаш много камъни по него, ще имаш много тръни по него, които ще съдират части от теб. Но спокойно!

Така ще се изчистиш от негативното и ще имаш вече място за позитивното. Пътят ще те освободи от оковите, които ти пречат.

Не пожелавай да бъдеш на мястото на другиго. Не знаеш той какво е платил с душата си, за да бъде там. За какво ти е да си номер 1? Бъди просто себе си !… Това ще е най-уникалното нещо! 🙂

Автентична, уникална личност с купища творчески възможности. Всеки ден подклажда пламъка на своята душа да гори като пише, рисува и се занимава с психология. Нейното вдъхновяващо мото е: Само забравените мечти не се сбъдват!

Мъжката зона