Първи отзиви след световната премиера на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“

Man’s World

Световната премиера на „Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ хвърли във възторг феновете на джедайската сага. Това е деветият филм от научнофантастичната поредица, информира EuroNews. Филмът приключва т. нар. „Сага на Скайуокър“, започната от Джордж Лукас през 1977 година.

Анализаторите прогнозират звездни 200-225 милиона долара в касите на Съединените щати този уикенд, което би поставило премиерата на филма сред най-успешните в историята. Шефът на Disney Боб Айгър заяви, че феновете ще получат „усещане за приключване на всичко, някакво чувство на удовлетворение“ по отношение на любимите си герои.

„Междузвездни войни“ е може би най-важната, най-ценната митология на нашето време, на съвременното време“, каза той. „Ако само вземете предвид световната база от фенове, които почитат този разказ от 1977 г., над 40 години… Тазвечершната кулминация на девет филма е едно невероятно важно събитие“.

В Лос Анджелис феновете отбелязаха премиерата, облечени от главата до петите в автентични костюми на герои от филма. Лентата трябва да излезе във Франция, Германия и Великобритания в сряда.

Мъжката зона