Проект „Контакт“: свързвали ли са се извънземните със Земята?

Ти и Тя

Дали извънземните са се свързвали със Земята – това е въпросът, който си задават учени, държавни лица, изследователи, религиозни лидери и хора по целия свят от векове. Въпреки че повече от половината от населението на САЩ вярва, че ги има, повечето наблюдения и теории все още нямат доказателства за това. Discovery Channel търси отговор на въпроса дали извънземните са се свързвали със Земята с „Проект „Контакт“ от 18 август в 21:00 часа.

В новата си поредица „Проект „Контакт“, шестима изследователи търсят отговори на въпросите, които всички сме си задавали. С помощта на софтуер за анализ на ЦРУ, техники за разследване на военни специални операции и опитни журналисти за проследяване на следи по целия свят, „Проект „Контакт“ е първото глобално разследване за откриване на отговор на въпроса дали извънземните са се свързвали със Земята.

Екипът решава да предприеме радикален, нов подход, събирайки на едно място милиони данни, надеждни свидетели и разсекретени правителствени доклади, изследователите за първи път ще успеят да съберат емпирични доказателства, които имат потенциала да разрешат пъзел с галактически пропорции.

Независимо дали става въпрос за разсекретени кадри от бързо движещи се обекти, модели в наблюдения в социалните медии, които съвпадат със сеизмичната активност, или разкази на очевидци, които се свързват с доказателства от миналото, екипът от разследващи разглежда всеки малък детайл, който би помогнал за разрешаването на пъзела.

Използвайки иновативни технологии заедно с уникалната възможност на социалните мрежи да свързват и споделят истории по целия свят, разследващите могат да съберат важна информация и да идентифицират взаимовръзки както никога преди. От астрофизици и журналисти до бивши следователи на Зелените барети и професори, екипът от експерти на „Проект „Контакт“ отправя зрителите в търсене на отговори на въпроси, задавани от векове.

Мъжката зона