Притеснявате се за връзката си? Как да се преборите с това?

Лайфстайл

Винаги сте искали връзка. И я имате. Гордеете се с половинката си и всичко между вас върви като по вода. Но все пак изпитвате някакви притеснения. Понякога тревожността не засяга толкова жената до вас, колкото вашите лични страхове за хода на бъдещето.

Тревогите във взаимоотношенията могат да бъдат описани и като страх от загуба на себе си в една връзка. Повечето мъже се дистанцират от задълбочени отношения, защото смятат, че така се лишават от чувството си за независимост и самостоятелност.

Ако откривате себе си в горенаписаното, ще ви помогнем да го преодолеете.

1. Достатъчно добър сте за половинката си

Понякога притесненията произтичат от страха от отхвърляне или изоставяне. Не вярвате, че заслужавате жената до вас и измисляте всевъзможни причини и оправдания, за да не задълбочите отношенията си. Но как бихте го разбрали, ако връзката ви не е сериозна?

2. Решете дали притесненията ви са добри или лоши

Между тревожността и вълнението има тънка граница. Тялото ни реагира еднакво и на двете емоции: пулсът се ускорява и се увеличава освобождаването на кортизол. Затова и не всички тревожни чувства си приличат. Има добри притеснения, когато започвате нещо ново и вълнуващо. Но има и лоши такива, когато предчувствате провал. Ако нещо във връзката ви ви тревожи, преценете дали чувството е добро или лошо.

3. Отдайте се на връзката си

Ако нещо в отношенията с половинката ви ви притеснява, направете точно обратното на това, което ви казва мозъкът. Безпокойството ви кара да избягвате причинителя на страха, но какво ще стане, ако му се отдадете? Колкото повече предизвиквате себе си, толкова по-малко тревоги ще изпитвате. Най-лошото, което може да ви се случи, е да разбият сърцето ви. Не искаме това да се случва, но ще оцелеете. Сърцата биват разбивани постоянно. И това няма да ви направи по-малко мъж. Не можете цял живот да избягвате истинските чувства, за да предпазите сърцето си. И по-мъдри от нас са го казали: “Нека боли. То – сърцето – издържа!”

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона