Президентът на магьосниците и шок илюзионистът идват в България за „Златна котка 2019“

Лайфстайл

Осмото издание на магична среща „Златна котка“ ще е с неповторимо чуждестранно присъствие. В последните три дни от месец март на българска почва се събират едни от най-авторитетните имена в международната магична общност, за да подпалят (на моменти буквално) сцената на фестивала. Габрово отново е домакин на най-голямото събитие за магия, фокуси и илюзия на Балканите, а организаторите от QUICK HANDS Project и Община Габрово обещават шоуто да се помни дълго.

За пръв път в Източна Европа заради „Златна котка“, идва великолепният Майкъл Амар. Наречен „фокусникът на фокусниците“, Амар е гуруто на модерните илюзионисти и първият, който дръзва да издаде тайните на професионалните магьосници в демонстративни видеоклипове. Освен че ще покаже уменията си, Майкъл Амар ще бъде и лектор в специализирания семинар за фокуси и илюзия, който традиционно съпътства събитието.

Атмосферата ще разгорещи и друга неповторима звезда от актуалния magic business. Шок илюзионистът Дан Спери определено знае как да накара публиката да „ахне“ не само заради емблематичния си „номер с гълъбите“. Със самочувствието на един от най-запомнящите се участници от „Илюзионистите“ Спери идва в Габрово директно от Лас Вегас, за да докаже, че за него физичните закони не важат. Визията му ала Мерилин Менсън само дава допълнителен пламък към атрактивните му трикове.

До двамата американци по време на „Златна котка“ ще застане и най-успелият балкански фокусник Игор Трифунов. Великият манипулатор от Сърбия се гордее с четвърто място от световното първенство за фокуси и илюзия, организирано от авторитетната FISM (The International Federation of Magic Societies). Трифунов е фаворит в „категория манипулации“, а в уменията му ще се убеди и българската публика… Освен ако Игор манипулативно не реши друго.

„Златна котка“ 2019 стартира с професионални семинари на 29 март и ще завърши с галаспектакъл на 31 март. Фестивалът тази година е изключителен не само заради ексклузивните си участници и традиционно огромния интерес, но и заради присъствието на… шефа! Триковете, илюзиите, фокусите и еуфорията тази година прилежно ще бъдат наблюдавани от президента на Международната федерация на магичните общества Доменико Данте. Колекционерът на магии пристига в България специално заради „Златна котка“ и присъствието му е доказателство за високото майсторство и професионализъм на българските организатори QUICK HANDS Project.

Мъжката зона