Porsche реши: Cayman и Boxster стават електрички

Ти и Тя

Няма начин! Не, ама да! Следващото поколение 718 ще е изцяло електрическо. Информацията идва от председателя на борда на Porsche Луц Мешке. Cayman и Boxster стават изцяло електрически! При това и двете коли ще бъдат с двойно предаване.

Интересното е, че Porsche ще използва нова платформа, наречена PPE, за Cayman и Boxster, а не разработената специално за Taycan J1. PPE е измислена съвместно с Audi и е различна от модулните платформи на VW за моделите ID. Macan също ще използва PPE, когато мине на ток през 2021. Новата платформа ще разчита на 800-волтова архитектура, която ще позволява същото бързо зареждане като при Taycan – в рамките на 20 минути от 10 до 80%.

Така през 2022 г. в шоурумите на Porsche ще виждаме изложени цели пет електрически коли: Taycan, Taycan Cross Turismo, Macan, Cayman и Boxster. Бензиновите версии на последните три ще се предлагат успоредно с електрическите поне до 2025 г. Горе-долу тогава ще се появят също електрически Cayenne и Panamera.

Както забелязвате, 911 последен ще изостави добрия стар бензин. Което е глътка радост за изстрадалите почитатели на традициите на Porsche…

Мъжката зона