По чорапи и бутонки: футболисти на протест срещу ФИФА

Лайфстайл

Два отбора от голи футболисти играха мач в германския град Вупертал. Те се обявиха за истинските национали на своите страни и направиха алтернативен двубой между Германия и Нидерландия.

Голият мач беше замислен като протест срещу влиятелната централа на световния футбол ФИФА, информира Нова ТВ. Участниците казаха, че красивата игра напълно е превзета от парите.

И дадоха за пример клубове като „Ред Бул Лайпциг“ и френския „Пе Се Же“. Активистите казаха, че за разлика от тях нямат богати спонсори и се гордеят с това.

Те написаха на задните си части неприлично послание към ФИФА и позираха с него за обща снимка. В самия мач голите германци победиха голите нидерландци със седем на пет.

„Ред Бул Лайпциг” достигнаха полуфинал на Шампионската лига. ПСЖ бяха на финала, а те са 100% собственост на шейховете. Световното първенство през 2022 г. ще бъде в Катар. Мисля че е ясно – всичко е само за пари. Ние искаме футболът да съществува, но сегашната системна на играта боледува. Затова свалихме дрехите днес“, каза организаторът на мача Герит Старжевски.

Мъжката зона