Плюсът на пандемията: лее се безплатна бира

Любопитно

Пивоварна в северната част на Англия, тъй като не знае какво да прави с бирата, когато всички питейни заведения са затворени за карантина, започна да раздава безплатно напитката си на местните жители, съобщи BBC.

Компанията Alnwick Brewery Company от графство Нортъмбърланд кани хората да дойдат със съдове и да вземат бира, а като бартер поиска от пиещите без пари да направят дарение на Националната здравна служба (NHS).

Според представители на пивоварната един човек се пошегувал, че „ще донесе вана“.

Тъй като всички кръчми и барове в страната са затворени за неопределено време, в пивоварната са се натрупали десетки бъчвички, всяка с капацитет 40 литра.

„Приготвихме бира за великденските празници. И тогава всичко затвори и си помислихме: какво да правим с това?“, каза съсобственикът Иън Робинсън. „Разбира се, можете да раздадете всичко безплатно, но защо да не съберете дарения? Бирата има сравнително кратък срок на годност, остават само три седмици, така че ще продължим черпенето през всички следващи петъци“, каза Робинсън.

Подобно „черпене“ в предходните два петъка помогна за събирането на около 450 паунда (около 565 долара), както в самата пивоварна, така и в най-близкия до нея магазин на фирмата в град Алник.

“Някой дойде при нас с два 20-литрова съда. Хората идват с празни бутилки от кола и други различни съдове. Майтапите, които се чуват на опашката, са отделен въпрос”, казва съсобственикът на пивоварната, отбелязвайки в същото време, че стриктно се спазват нормите на социалната дистанция.

Част от служителите на предприятието бяха пуснати в отпуск за сметка на държавата, въпреки че пивоварната продължава да работи.

В допълнение към паричните средства, пивоварната компания Alnwick направи дарения за основната болница на Нюкасъл и местните старчески домове под формата на торти, бисквитки и хигиенни предмети.

Мъжката зона