Плюсовете на студения душ

Любопитно

Отдавна е известно, че студеният душ ни зарежда с енергия и ни помага да се събудим по-лесно сутрин. Но това далеч не са единствените ползи.

Кратките душове със студена или хладка вода оказват благоприятен ефект върху кожата ни. Как обаче ни действа студената вода?

Студените душове повишават циркулацията на кръвта. Това означава по-озарен вид на лицето ни. Но за да се постигне този здравословен вид не е нужно да седим дълго време под студения душ. По-продължителното миене на лицето със студена вода също е достатъчно. Освен това студената вода забавя стареенето, тъй като с нея се активизират и стимулират нервните ни окончания.

Докато топлата вода разширява порите и с нея по-лесно почистваме кожата си, вече почистена е хубаво да я „затворим“ със студена вода. Освен това студената вода кара кръвоносните съдове да се свиват и така ще имате по-рядко зачервявания и подпухнала кожа.

Топлата вода действа възпалително на кожата – появяват се зачервявания, сърбеж, дори беления. Студената обаче действа точно по обратния начин. С нея могат да се облекчат алергични състояния и дори псориазис.

Мъжката зона