Pfizer проучва трета доза от ковид-ваксината си

Ти и Тя

Pfizer обяви, че проучва трета доза от своята ваксина Ковид-19, част от стратегията за защита срещу мутирали версии на коронавируса, съобщава АП.

Здравните власти казват, че първо поколение ваксини срещу коронавируса все още предпазват от варианти, които се появяват в различни части на света. Но производителите започват да се подготвят сега, в случай че се появи по-устойчива на ваксини мутация.

Pfizer заяви, че ще предложи трета доза на 144 доброволци, взети от хора, които са участвали в ранния етап на тестването на ваксината в САЩ миналата година.

Той иска да определи дали допълнителната доза, направен от 6 до 12 месеца след първите две дози, би увеличил имунната система достатъчно, за да неутрализира мутирал вирус.

Pfizer и немският му партньор BioNTech също променят рецептата си за ваксини. Компаниите водят дискусии с американски и европейски регулатори относно проучване за оценка на дозите, актуализирани така, че да съответстват по-добре на варианти като този, открит за първи път в Южна Африка.

Мъжката зона