Пет храни, които са полезни за простатата

Man’s World

Простатата е най-уязвимият орган при мъжете. Тя е символ на мъжествеността и много от тях се притесняват да говорят за проблемите, свързани с нея. За да не ви се налага да говорите за простатата си с неприятни чувства, сме ви подготвили пет храни, които ще се погрижат за доброто ѝ състояние и ще намалят всякакви рискове за нея.

Куркума

Тази подправка съдържа куркумин, а той е източник на множество противовъзпалителни свойства. Можете да я комбинирате с картофи, тиквички, да я сложите върху любимите си пуканки или да смесите с ориз за екзотичен вкус.

Динята съдържа много ликопен. Той, от своя страна, значително намалява рисковете от рак на простата. Лятото е сезонът на динята и не мислим, че имате нужда от приканване, за да я консумирате.

Сърцевината на артишока

В нежните центрове на този причудлив зеленчук се съдържа антиоксидантната ферулова киселина, която също намалява рисковете от рак на простатата. Сварете цели артишоци, след това ги сложете на скаа, овкусете обилно с подправки и се насладете на невероятния вкус.

Сардини

Те съдържат омега-3 мастни киселини, които подобряват състоянието на клетките на простатата. Намалете миризмата им, като ги смесите с твърдо сварени яйца, гръцки йогурт, лимонов сок, сол и черен пипер. След това, оставяме на въображението ви с какво друго ще ги комбинирате.

Моркови

Същите витамини, които спомагат за зрението, помагат и за здравето на простатата ви. Ако обичате моркови и ги ядете често, това означава, че тялото ви е по-способно да абсорбира хранителните вещества. Предлагаме ви една свежа и необичайна салата, която ще обикнете: моркови, шепа стафиди, винен оцет и зехтин.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона