Пет факта за секса, които не всеки ви казва

Любопитно

Сексуалното образование не се свежда до това какво ви казват в училище за секса.

Получава се така, че в реалния живот повечето момчета не са съвсем сигурни как изглежда женската анатомия и получават информация, гледайки порно. Но филмите за възрастни не са най-добрият и достоверен източник.

Тук идва и нашата намеса. Споделяме ви пет факта за секса, които не всеки ви казва, но е добре да знаете.

1. Презервативите не предпазват от всичко

Някои полово предавани болести се разпространяват дори и само чрез кожен допир (херпес, гъбички, папиломен вирус), дори ако използвате презерватив. Те са много често срещани и се тестват само при конкретно изискване.

2. След секс трябва да пикаете

Сигурни сме, че не сте попадали на подобни препоръки, но това е от изключително значение. В противен случай, може да се сдобиете с уринарна инфекция. Тя протича почти без симптоми и когато разберете, че е налице, вече е твърде късно. Не е нещо фатално, но може да се наложи да постоите в болница и да пиете антибиотици.

3. Любовната игра е от значение. Особено за жените

Сексът не е само акт, а всичко, което го предхожда и което следва. Общуването с партньора и познаването на нещата, които харесва, са много важни. Любовната игра прави разликата между „секс“ и „любене“. Не бързайте и не позволявайте порно филмите да са основният ви пътеводител в тези дебри.

4. Порното няма нищо общо с реалността

Това са филми, преди всичко. И опитите за пресъздаването им в реалния живот ще бъдат доста разочароващи и дори болезнени.

5. Съгласието е най-важното

С това би трябвало да започва всеки един образователен разговор за секс. За да има контакт между двама души е необходимо съгласие. И от двамата. Отсъствието на категорично „не“ не винаги означава „да“. Сексът, било то еднократен или между дългогодишни партньори, трябва да носи удоволствие за участващите. В противен случай е престъпление.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона