Пенис пръстени – дали да опитам?

Любопитно

Устроени сме елементарно – трябват ни вода и храна, за да съществуваме. Маслоу добре си е формулирал пирамидата. Физиологичните нужди са преди всичко. Като такава е и сексът.

Стигнахме до същността. Не го правим само за размножаване (и добре че). Колкото и да е хубаво, винаги може и още. Особено когато листите на календара са късани повече от 40 години.

Според проучване, публикувано в American Journal of Medicine, 85% от мъжете на възраст между 20 и 39 години казват, че „винаги“ или „почти винаги“ могат да получат и поддържат ерекция. При мъжете на възраст между 40 и 59 години само 20% твърдят, че могат да получат достатъчно добра ерекция при секс за дълго време.

Да, процентът на мъжете, които нямат проблем с ерекцията не е никак висок. А това налага ползването на различни средства, за подпомагане при полов акт. Много разпространени са пенис пръстените.

Тук ще отворя скоба – по-младите мъже не е необходимо да ги използват. При по-честа и дълготрайна употреба, могат да имат неблагоприятен ефект.

Пръстенът се поставя в началото на члена и скротума, има и такива, които обхващат и тестисите. Пръстените намаляват цикрулацията на кръвта, за да се предизвика твърдост за по-дълго време. Съществува опасност, при неправилно поставяне или прекалено стягане, кожата на пениса да се протрие. Затова от производителите се пръстенът да не се носи повече от половин час.

Най-често въпросните пръстени се изработват от силикон, гума и метал. Най-разпространени са четири вида пръстени – регулируеми, еластични, вибриращи и твърди.

Регулируемите могат да се стягат, колкото е необходимо, както и толкова, че да няма болка. Повечето приличнат на връв, която се пристяга с топче.

Еластичните са изработени предимно от силикон. Те са по-меки, но и по-стегнати. Има различни видове – гледки, релефни, с двойни и тройни рингове, обхващащи и тестисите.

Вибриращите – ясно е, доставят допълнително удоволствие и стимулират повече ерекцията.

Твърдите пръстени изискват подготовка. Т. е., ако сте ползвали няколко пъти някои от другите видове, едва тогава е добре да опитате и твърд (метален) пръстен. Изисква се опитност и при поставянето и при махането. Кожата може да се нарани, ако не се махне, когато трябва.

Имайте предвид, че тази играчка, може да ви пристрасти към себе си. Не ги използвайте при всеки полов акт.

Това е Изабел. Изабел Углешова! Обича книгите, музиката, танците, облачното време и хубавото вино. Обича усмивките, смислените дискусии и писането. А всичко ново ѝ е любопитно.

Мъжката зона