Ново поколение Nissan Qashqai идва през 2021 г

Man’s World

Nissan загатна за задаващото се изцяло ново поколение на Qashqai. Моделът ще се появи през 2021 година и ще се базира на платформата CMF-C – за първи път автомобил на бранда за Европа получава тази архитектура.

Обещават ни изцяло хибридизирани задвижвания. Дизелът остава в историята, жалко или не, а на негово място ще се предлага хибрид от типа range-extender. При него ДВГ играе ролята на генератор на ток, а не задвижва директно машината.

Японците обещават куп подобрения – от олекотяване на конструкцията до множество нови технологии и може би дори повече пространство в кабината.

Ще кажете – какво пък ни пука за един средностатистичеки кросоувър от Япония? Ще оставим фактите да ви дадат отговор – от пускането на Qashqai през миналото десетилетие до ден днешен са реализирани над 5 милиона бройки от модела по света.

Още по-важен е фактът, че всички днес говорят за „класа Qashqai“, точно както наричат сегмента на компактните хечове „Golf класа“. С други думи, точно този японски модел открехна вратата за куп други производители. А сега е готова и новата страница от историята му.

Мъжката зона
Добави коментар