Nissan представи второто поколение Juke

Любопитно

Няколко седмици преди официалната премиера на второто поколение на Nissan Juke марката показа автомобила, но само в камуфлаж.

Официалният дебют на Nissan Juke ще се състои едва на 3 септември, но вече се появи първата достоверна информация за автомобила. Това се случи благодарение на изданието Autocar, чиито журналисти бяха пуснати зад волана на предсерийния прототип на компактния кросоувър.

При пътуването и разговорите с инженерите на японската марка авторите на изданието са научили следното:

  • Клиентите са молили Nissan да запази яркия дизайн, но при това да реши въпроса с тесния салон и малкия багажник. За целта новият автомобил е бил прехвърлен на платформата Common Module Family B (CMF-B) на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi, която вече се използва от два автомобила Renault – Captur и Clio.
  • Увеличаването на колесната база с 106 мм ще позволи салонът на новия Juke да стане по-просторен, а заздравената стомана в конструкцията ще увеличи якостта на шасито с 13% и ще го олекоти с 6%.
  • Обемът на багажника от 354 литра ще нарасне до 422 литра.
  • Единственият официално потвърден двигател към момента е бензинов с турбо и мощност от 117 конски сили, обемът е 1 литър. В момента агрегатът се ползва от Nissan Micra. Двигателят ще работи заедно с 6-степенна механична скоростна кутия и 7-степенен автоматичен робот.
  • За появата в Juke на хибриден агрегат от Renault Captur в Nissan засега мълчат.
  • Екстериорът на новата кола ще бъде решен в стилистиката на концептуалните коли GT-R 2020 Vision Gran Turismo и Gripz, а в салона особено внимание ще бъде обърнато на повишаването на качеството на материалите.
  • Ще има и възможност за персонализация на салона за сметка опционни пакети на оборудване. Като опции ще бъдат налични мултимедия с 8-инчов монитор със сензори, поддръжка на Apple CarPlay и Android Auto, фирменото приложение на Nissan Connected Services за контрол на функциите на колата чрез смартфон и друго оборудване.

Заявено е, че Nissan Juke ще получи и регулируем волан. На европейския пазар новата кола ще излезе до края на 2019 година. Очаква се продажбите да започнат още в края на ноември.

Мъжката зона