Николай Щерев почина от Ковид-19

Любопитно

Бившият национален състезател по борба Николай Щерев, син на българската легенда в този спорт Симеон Щерев, е починал след усложнения от Ковид-19. Щерев бе на 33 години и все още практикуваше професионално борба.

Трагичната новина е съобщил президентът на клуб по борба Левски Александър Томов. На 19 юни стана ясно, че Николай Щерев е настанен във ВМА в тежко състояние и на апаратно дишане след усложнения заради коронавируса.

В края на юни Симеон Щерев разказа, че синът му дълго време е пренебрегвал симптомите и е продължавал да тренира, което е довело до тежкото му състояние. Самият Симеон Щерев и съпругата му също бяха приети в болница, след като се инфектираха с Ковид-19, но бързо се подобриха и бяха изписани

„Той потърси лекарска помощ тогава вече, когато не можеше да диша. До последно е тренирал на високи обороти, не бива да се получават такива неща. Той изтърва положението, защото е продължил да тренира интензивно и е подценил ситуацията”, коментира Симеон Щерев пред Нова на 29 юни.

Николай Щерев дълги години бе национал в двете най-тежки категории на свободната борба. През 2011 година той бе отличен със златния пояс “Дан Колов” на престижния международен турнир “Дан Колов – Никола Петров”. Държавен шампион от 2018 година.

През декември 2019 г. обаче Николай Щерев даде положителна допинг проба за кардарин и получи 4-годишно наказание. Веднага след това борецът сложи край на състезателната си кариера.

Мъжката зона