Наздраве за кралицата: Елизабет II започна да произвежда джин

Ти и Тя

Британската кралица Елизабет II започна да произвежда джин, ароматизиран с растения, отглеждани на територията на имението Сандрингам, съобщи в „Daily Mail“.

Джинът Sаndringham Celebration Gin се бутилира от компанията „WhataHoot“ в Норфолк близо до имението на монарха. Бутилката от половин литър струва 50 лири. Джинът може да бъде поръчан на сайта на имението. След края на ограничителните мерки заради пандемията ще се продава и в магазина за сувенири до двореца.

Джинът е ароматизиран с мирта и райска ябълка, които растат на територията на имението. Етикетът описва напитката като „джин с наситен вкус с подчертани тонове хвойна и цитрусов послевкус“. Кралицата е известен любител на джина. Тя го пие преди вечеря, смесен с вермут Dubonnet и лимон.

Това е третият джин, произвеждан от британското кралско семейство. През юли то лансира джин от Бъкингамския дворец, а в началото на ноември престолонаследникът принц Чарлз представи джин Highgrove, кръстен на резиденцията му в Глостършир.

Като произвежда собствени алкохолни напитки, кралското семейство се стреми да компенсира финансовите загуби, понесени поради пандемията и липсата на доходи заради затварянето на резиденциите на Елизабет II за туристи.

Мъжката зона