Най-важното за перфектния мустак

Лайфстайл

Ноември вече е в историята, а с него и “забраната” за бръснене. Вадете тримерте, самобръсначките и всички пособия за премахване на космите по лицето. Но ако все пак, сте открили, че мустакът ви отива, не му посягайте! Ще ви разкрием как да го поддържате в перфектен вид и да го носите с гордост. Защото мустакът е много повече от обикновен мъжки аксесоар. Той е философия и показва един специфичен поглед над живота. Все пак на него сме кръстени и ние!

За да имате мустак, трябва да сте достатъчно смели и дръзки. След като вече сте взели това съдбоносно решение за външния си вид, трябва да изберете най-подходящата за вас форма. Това може да стане бързо, с помощта на няколко снимки в интернет и огледалото. Може да стане и бавно, с помощта отново на няколко снимки в интернет и майка ви или приятелката ви. А може да стане и светкавично пак с помощта на няколко снимки в интернет и кварталния бръснар.

Вече сте избрали какво искате. Ако не желаете да прибягвате към професионалистите, а искате да извървите този път сам, най-лесно е първо да си пуснете брада. Постепенно я подрязвайте, докато не достигнете желаната форма на мустака. В сравнение с грижата за брадата, поддържането на мустак е като лятна ваканция. Най-важното е да се придържате към избраната форма, което изисква по-често бръснене, но пък е по-бързо. Използвайте гребен за брада, за да пригладите космите и малки, остри ножички, с които да оформяте краищата.

Изборът е взет, желаната форма е постигната. Но не на последно място и не по-малко важни са продуктите, които трябва да използвате. Тук златното правило е: по-малкото е повече. Стойте далеч от масла, восъци и всичко, което би накарало вашия мустак да изглежда блестящ или мазен. Единственото, от което имате нужда, е балсам за мустаци. Текстурата му трябва да е лека и да съдържа овлажняващи съставки. Оттук-нататък можете да оставите мустакът ви да говори сам за себе си.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона