Най-голямата гейминг лига у нас стартира с нов сезон

Лайфстайл

Само три месеца след първите си Гранд финали A1 Gaming League стартира нов сезон. През 2020 г. най-голямата лига за електронни спортове у нас ще бъде структурирана по нов начин и ще даде възможност на повече участници да спечелят част от наградния фонд, който възлиза на точно 60 000 лева. Основните игри, които ще бъдат част от новия сезон, са LeagueofLegends (отборно), Counter-Strike:GO (отборно) и FIFA20 (индивидуално). В паузите на сезон 2020 ще се дава възможност на публиката да гласува за допълнителни турнири по игри, които все още не попадат в лигата, като Fortnite, DotA 2, Brawl Stars, PES и други.

Първата фаза на A1 Gaming League, която ще продължи от януари до април, ще се провежда единствено онлайн. Турнири по всяка от игрите ще определят кой има шанс да попадне на големите финали, а след края на срещите всеки уикенд най-добрите трима ще печелят и награди. Събралите най-много точки през четирите месеца ще се съревновават в плейофи, за да определят отборите и индивидуалните финалисти в различните дисциплини.

Големият финал на A1 Gaming League ще се проведе на живо в средата на май месец на специално събитие, където най-добрите играчи ще се срещнат, за да се борят за титлата „Шампион на България”. Отличителното за сезон 2020 е, че освен паричните награди шампионите ще получат и квоти за участие в международен турнир в рамките на ежегодния фестивал Aniventure Comic Con в София.

Записванията за онлайн турнирите през 2020 г. започват от днес в сайта на лигата, където желаещите могат да заявят участие в дисциплините League of Legends, Counter-Strike:GO и FIFA20. За всеки онлайн турнир, част от лигата, е предвиден награден фонд от по 900 лева за отборните игри (500 лева за първо място, 250 за второ, 150 за трето) и 350 лева за FIFA20 (200 лева за първо място, 100 за второ и 50 за трето място). Допълнителен награден фонд от 3000 лева е подсигурен и за турнирите, които не са част от лигата. Новият сезон започва на 11 януари, събота, от 20:00 часа, а по традиция най-интересните игри ще се предават на живо от популярна платформа за стрийминг.

Мъжката зона