Награда: Кой спечели романа на Джош Малерман „Малори“?

Ти и Тя

Само преди броени дни на книжния пазар у нас дебютира романа „Малори“ – неочаквано, напрегнато и изненадващо със сюжета си продължение на сензационния бестселър „Кутия за птици“.

Изминали са повече от десет години, откакто Малори и двете деца се отправиха на опасното и зловещо пътуване с лодка по реката в търсене на спасение – спасение в един свят, който е привидно тих и спокоен, но който нямаш право да виждаш с очите си.

Можеш да се ориентираш по слух, мирис и докосване, можеш да общуваш с други хора, дори да се адаптираш в хаотичната тъмнина, но ако погледнеш, рискуваш да изгубиш разсъдъка си… рискуваш да изгубиш всичко.

В приюта за слепи обаче Малори за пръв път се е почувствала наистина сигурна и спокойна – тук зрението е нещо, от което нямаш нужда. В приюта имаш нужда само от хората до себе си.

Само че убежището им няма дълго да ги пази от фантомите, които дебнат отвън – скоро ужасът ще завладее приюта и Малори ще трябва отново да бяга, заедно с двете си деца. Те ще намерят подслон другаде, но този път ще трябва да направят опасен избор: дали да продължат да се крият и да оцеляват в мрак и изолация… или да се опитат да научат повече за мистерията, погубила човешката цивилизация?

Мъжката зона