Надпреварата за бройките започна

Любопитно

Пет камери в един телефон. Оказва се, че и това е възможно. Nokia 9 PureView успява да ги събере, за да работят едновременно за всеки кадър. Петте 12 MP камери обединяват 10 пъти повече светлина от единичен сензор за цвят в камерата на смартфон.

Резултатите са снимки с невероятен динамичен обхват, в които са уловени всеки детайл и текстура, и в светлите, и в тъмните зони, както и невероятната дълбочина на кадъра и ярки, реални цветове.

Преминете ограниченията на една камера. Всяка от петте камери автоматично приема оптималните настройки за отделните части на кадъра. След това, синхронизирани от специални алгоритми и усъвършенстван изкуствен интелект, заснемат кадъра едновременно. Накрая всички изображения се сливат в една HDR снимка, в която е отразен всеки детайл.

Казват, че снимката изразява повече от хиляди думи. В основен монохромен режим камерата заснема изображението в черно-бяло, вместо да го конвертира след това. Този уникален метод постига невероятно чисти черно-бели снимки с контрастни детайли.

Nokia 9 PureView идва с Android 9 Pie, което го прави толкова ефективен, колкото и мощен. Android 9 Pie използва изкуствен интелект, за да разпознава вашите предпочитания и да подобрява непрекъснато вашето изживяване.

Мъжката зона