Надениците и саламите убиват мъжествеността

Лайфстайл

Американски учени са успели да разберат кои продукти трябва да избягват господата, ако искат да увеличат шанса за зачеване на половинките си. Резултатите от нови изследвания показват, че ежедневната употреба на кренвирши, наденици, салами, бекон и други колбаси, оказва отрицателно въздействие върху мъжката плодовитост, пише © Вкуси ме.

Експертите от Харвардския университет установили, че при консумацията на преработено месо, дори в малки количества, се променя качеството на сперматозоидите и следователно шансовете на един мъж да стане баща намаляват значително. Откритието потвърждава тезата, че проблемите на двойките при зачеването се дължат най-вече на начина на живот.

Затова бъдещите родители трябва да обърнат специално внимание на диетата си, като наблегнат на зеленчуците и плодовете и намалят цигарите и алкохола. Диетолозите също не препоръчват колбасите като част от менюто на тези, които са на диета. Причината за това е, че в днешно време тези храни рядко съдържат полезни съставки и по-скоро затормозват организма с токсините, които внасят в него.

Много често те съдържат и голямо количество вредни мазнини, а особено ползвани за “мезе” в комбинация с алкохол стават изключително калорични и нездравословни. Преработените колбаси са лишени от част от хранителните вещества и съдържат голямо количество сол, мазнини и консерванти.

Мъжката зона