„Мъжката сила“ в НДК: Бетон, арматура, дърво, смола и вратовръзки

Лайфстайл

На 10 юли 2019 г. (сряда) в 18.30 часа в мраморното фоайе на 3-я етаж на НДК ще бъде представена нестандартната изложба „Мъжката сила“. Нейн автор е Георгия Рачева – архитект по професия и дизайнер на мъжки аксесоари – вратовръзки и папионки. Нетрадиционните за модната индустрия материали като стоманобетон, епоксидна смола и арматура ще са среда, в която ще бъде експониран най-наложеният мъжки аксесоар.

Изложбата от 15 скулптори и картини не е създадена в арт ателие, а на строителната площадка на възстановителния комплекс за деца с онкохематологични заболявания до софийското село Опицвет, за който младата архитектка работи.

„Проектът на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ е в напреднала фаза и в хода на строителството остават ненужни материали, които реших да използвам“, споделя Георгия, която е с габровски корени.

Вдъхновена от работата си на строителния обект, тя решава да експериментира, като съчетае бетона и вратовръзката. Идеята прераства с добавянето и на други материали, използвани в строителството – дърво, смола и арматура. Желанието ѝ е да представи съзидателността на мъжката сила чрез здравината на материалите и красотата на вратовръзките, които тя изработва вече близо три години.

Арт произведенията могат да се видят в деня на откриването на изложбата от 18.30 до 20.30 часа. Входът за фоайето е от страната на пилоните на НДК.

Мъжката зона