Мъже, пазете се, красивите жени вредят

Man’s World

Пределно ясно ни е, че умните жени трябва да бъдат много красиви, за да предизвикат изобщо интерес у мъжете. Впечатлението, че те понякога трябва да се правят на глупави, за да не потискат потенциалните си партньори, се потвърждава от учените.

В университета „Радбауд“ в Холандия наблюдавали интелектуалния капацитет на студенти малко след като общували с особено привлекателни състудентки. Те стигнали до извода, че мъжете не могат да мислят ясно по време на и малко след среща с красиви жени. Момчетата били „много заети да впечатлят състудентките си“. Това именно се отразило значително на умствената им дейност.

Освен че причиняват временно объркване и отслабнала умствена дейност, жените, които са особено сексапилни имат и друго негативно влияние върху мъжете. Те са склонни към неморално поведение, когато срещнат много красива жена. Така че класическият сюжет в който фаталната жена покварява доброто момче не е просто художествена измислица.

При подобен експеримент, в който взели участие жени, станало ясно, че самоконтролът и волята им изобщо не били повлияни от присъствието на красиви мъже.

Мъжката зона