Мрачното бъдеще пред екранния Тръмп

Любопитно

Американската Гилдия на актьорите ще обсъди дали да изключи президента Доналд Тръмп, съобщиха световните агенции.

Гилдията, която заедно с федерацията на телевизионните и радиоартисти представлява около 160 000 професионалисти, заяви, че дисциплинарният ѝ комитет ще заседава, за да обсъди ролята на Тръмп в безредиците на 6 януари и щурма на Капитолия.

„Доналд Тръмп нападна най-свещените ценности за нашата гилдия – демокрация, истина, уважение към събратята ни американци от всякакви раси и вероизповедания, свещеност на свободата на печата”, каза Гейбриъл Каретрис, председател на гилдията и Американската федерация на телевизионните и радиоартисти.

Доналд Тръмп членува в Гилдията на актьорите благодарение на изявите си като самия себе си в холивудски филми и телевизионни програми – от „Сам вкъщи 2” до „Сексът и градът” в началото на 90-те години на миналия век.

Той утвърждава статута си на телевизионна звезда като водещ и продуцент на риалити предаването „Стажантът” и „Звездни стажанти” от 2004 г. до 2015 г.

Дисциплинарният комитет налага различни наказания – от глоби до изключване от гилдията.

Преди няколко седмици фенове на коледния хит „Сам вкъщи” стартираха петиция, с която искат Disney да замени американския президент Доналд Тръмп от продължението на филма – „Сам вкъщи 2: Изгубен в Ню Йорк”.

Във филма Доналд Тръмп се появява в една от сцените за кратко. Тръмп минава покрай Кевин Макалистър в коридора на хотел „Плаза”, когато Кевин го спира, за да поиска да го упъти.

Мъжката зона