Мотористи от цял свят се събират в Пловдив

Лайфстайл

250 мотоциклета, 400 души от минимум 22 европейски страни, Турция, Израел, Ливан ще се включат в седмата международна среща на мототуристи в Пловдив. Събитието ще продължи до 8 септември.

„Ще организираме групови пътувания до национални и исторически места в региона“, съобщи за медиите Ивайло Стефанов, президент на „Мотоклуб Златно крило“.

Той подчерта, че целта на срещата (наречена треффен сред мотористите) е да се презентира Пловдивска област с нейните традиции, култура, бит, кухня и природа. Чрез такива събития се създават нови приятелства между Gold Wing-клубовете и отделните мототуристи в страната и чужбина, убеден е Стефанов.

Участниците в треффените са предимно около и над средната възраст, бизнесмени и общественици, хора с достатъчно свободно време и финанси, практикуващи мототуризъм.

В програмата са включени посещения на Асеновата крепост и Бачковския манастир, винарни, участие в бирения фест на Младежкия хълм и на кулинарния фестивал „Пловдив мези“ в парк Лаута, рок концерт в клуб „Полинеро“. След светлинния мотопарад, който ще започне от 19,30 ч. на 6 септември, участниците ще се присъединят към честванията на 134-тата годишнина от Съединението на България.

Любителите на мощните машини на две и три гуми от най-висок клас и луксозни екстри ще могат да ги разгледат и да се снимат с тях на паркинга на хотел SPS. Именно оттам на 7 септември от 11,30 ч. ще потеглят мотористите за Парада на нациите по улиците на Пловдив. Крайната точка на шествието е площад „Стефан Стамболов“, където участниците в проявата ще се включат в концерта „Български фолклор през очите на света“.

„Мотоклуб Златно крило“ проведе първата международна среща на мототуристи в София през 2013 г. Втората се състоя следващата година в Ахелой, 2015 г. – в Банско, 2016-а – в Царево, 2017-а – в Ахелой, 2018 г. – в Обзор.

Мъжката зона