Марадона ще признае бащинството си на три деца в Куба

Man’s World

Легендарният аржентински футболист Диего Армандо Марадона ще признае бащинството си на три деца в Куба, на които е баща, съобщи адвокатът му пред аржентинския Канал 13. Малко по-късно тази година Марадона ще пътува до Хавана, където ще му бъдат направени тестове за бащинство и формално ще признае трите деца, като им даде името си.

Трите деца са от две майки и живеят на Острова на свободата. С това децата на Марадона ще станат общо 8. 4 години от живота си дон Диего изкара в Куба в началото на века. По специалната покана на покойния лидер Фидел Кастро легендарният футболист бе настанен в хаванска клиника за лечение на зависимостта му от кокаина. Според дон Диего именно той е спасил живота му.

„Той отвори вратите на Куба за мен, когато клиниките в Аржентина ми затваряха вратите си, защото не искаха смъртта на Марадона да тежи на съвестта им“, сподели дон Диего.

58-годишният футболист години наред отказваше да признае други деца, освен двете дъщери от бившата си съпруга Клаудия, най-вече заради натиска от семейството му, свързан с наследството. С Клаудия Виляфане той се разведе през 2003 година след почти две десетилетия брак, дъщерите им са Далма (31 г.) и Джанина (29).

Малко по-късно, след дълги съдебни битки, той призна 32-годишния Диего младши и 22-годишната Жана. Марадона има и 6-годишен син Диего Фернандо от учителката Вероника Охеда.

Мъжката зона