Люксембург и Австрия с нова пътна маркировка за мотористите

Лайфстайл

Люксембург и Австрия въвеждат нова пътна маркировка. Идеята и е да обозначи по-безопасна линия на изписване на завоите, по-далеч от основната разделителна лента. За немотористите и хората, които не се интересуват особено, ще поясним, че същината на тази идея е моторът и човекът да останат в тяхната си лента, дори когато и двамата са „легнали“ за да завият.

Идеята е приложена за първи път от властите в Люксембург, експериментално, след което са проверили статистиката за случилите се инциденти. Резултатът: значително по-малко катастрофи от този тип. На една от снимките ще видите и разноцветна маркировка. Тя е дело на австрийските власти е нанесена по платното на известния алпийски проход Гросглокнер.

Принципно, идеята е доста добра, но предизвиква (поне) един казус – боята. По правило мотористите избягват да настъпват маркировката, особено в мокро време, поради простия факт, че боята се плъзга ужасно много. Каква адхезия предлага новата маркировка и дали тя може да бъде по-добра от тази на добрия асфалт, все още не знаем. Ще се радваме да споделите и вашето мнение по тази интересна тема, като коментар.

Мъжката зона