Лятото – сезонът на хубавите тела и на красивите умове

Любопитно

Всъщност най-известното описание на летния сезон е, че е сезонът на хубавите тела. Доста хора поддържат диети и правят здрави тренировки с една едничка цел – хубаво тяло за плажа.

Други пък се сещат някъде през април, че лятото идва и не са се погрижили много за себе си. Започват се жестоки лишения от храна и натоварващи упражнения с цел възможно по-бързо да свалят излишните килограми. И мускули. Защото мускулите са неразделна част от това да си мъж според мнозина представители на силния пол.

Не отричам, жените също се впечатляваме доста. Но само на пръв поглед. И само в рамките на първото визуално впечатление. Разбира се, тук няма как да приравня всички женски преценки, защото всяка знае какво търси сама за себе си, а в днешно време повърхностната преценка надделява дотолкова, че за много жени е по-важно да се показва с добре изглеждащ на външен вид мъж, отколкото с добре образован мъж. Едното обаче изобщо не изключва другото, а двете в комбинация са идеалният вариант за всяка жена. Но тъкмо в летния сезон си проличава колко е важна не само красотата на тялото, но и на ума.

Е, не мога да потвърдя, че ако жена види мъж да чете Достоевски, но не може да разпознае частите на тялото му от излишъка на мазнини, ще се влюби от раз. Нито пък, че ако се запознае с мачо с перфектно оформено тяло, който говори с 10 думи в продължение на час и то по една и съща тема, също ще се впечатли. По-скоро ключът е в равновесието. Хубаво е както се грижите за външния си вид, така и за вътрешния.

Четенето на книги води до интелигентен разговор, а мускулестото тяло е бонус. Може би някои жени ще кажат обратното – че умът е бонус към тялото. Все пак това зависи от конкретната представителка на нежния пол, с която разговаряте.

В крайна сметка, както един мъж трябва да се грижи за красотата на тялото си, така не трябва да изоставя тази на ума си и обратно. И това изобщо не бива да е с цел да дойде лято и да направи впечатление или пък за да спечели една жена. Не, правете го за себе си, за да сте достоен за своето уважение. А ако го сторите, през лятото ще изпъкнете при всички положения.

Цветина е запален фен на анимационните герои и в свободното си време обича да ги рисува. Играе баскетбол, бокс и футбол. Любознателна, весела и позитивна. Обича да чете и да пътува, като според нея двете са един вид синоними.

Мъжката зона