„Ледени викинги“ с дебют на 11 февруари

Man’s World

Този февруари ще се гмурнем в свят, невиждан досега по телевизията: канадската риболовна индустрия на езерото Уинипег, където наследниците на исландските викинги се съревновават с времето и климата, за да докарат улова си до брега, преди ледът да ги изпревари.

Тези безстрашни жени и мъже се изправят лице в лице със снежни бури, разпукващ се лед и опасности, дебнещи от всички страни, докато ловят риба в леда по древни методи, предадени от предците им. Риболовът на лед е една от най-опасните професии в света в една от най-непредсказуемите работни среди на планетата: езерото Уинипег. Залозите са големи и над 700 „викинги“ всяка зима се отправят към леда, рискувайки живота си за улова – в риба и в пари.

В първите епизоди виждаме как риболовците започват сезона, борейки се с тънкия лед, падащите температури и отказващо оборудване. С настъпването на зимата, ледът на езерото става по-дебел, което позволява да се влезне с по-тежка техника: Bombardier B12. Това е танк за лед от ерата на Студената война, достатъчно голям, за да превозва много товар, но и достатъчно бърз, за да се движи със 70 км в час, докато пресича терен с ледени пукнатини.

Крис Тристянсон ръководи Kristjanson Fish близо до Гимли, Манитоба, Канада. С десетилетия опит в риболова на езерото Уинипег, Крис е естественият наследник на семейния бизнес. Той е четвърто поколение риболовец като сем. Кристянсон е в района от над 130 години. Никой не познава езерото, както Крис. Той се счита за негов пазител!

Тревор Кристянсон е риболовец и филмов творец от Гимли, Манитоба. Той е 5-то поколение рибар и на езерото от невръстна възраст. В последните 12 години Тревор си изкарва прехраната с риболов. Този сезон е началото на отделянето на Тревор от основния бизнес на баща му, като открива своя собствена компания. Амбициозен по природа, Тревор вижда възможности там, където другите не ги съзират.

Кандис ръководи натовареното домакинство около семейния риболовен бизнес. Тя работи със съпруга си Джийн през всички риболовни сезони, включително дългият зимен сезон. Мото на този семеен и бизнес тандем е „Работи по-умно, не по-усилено“.

Ричард Бярнасон е най-опитният Леден викинг в екипажа, със стаж на езерото от над 50 години. Дълбокият респект на Ричард към езерото се вижда във всичко, което той прави. Освен рибар, Ричард е и страстен трапер.

„Ледени викинги“ дебютира по Viasat Explore в Централна и източна Европа, Русия и Скандинавските държави в четвъртък, 11 февруари, в 22:45 часа.

Мъжката зона