Леден джин – най-доброто питие за лятото

Ти и Тя

Литовски учени доказаха, че джинът е полезен за здравето и ускорява изгарянето на калории, пише БГНЕС. Основната съставка на джина е плодът хвойна, поради което той има доста полезни свойства. Само 1 час след изпиване на чаша джин, тялото започва да изгаря калориите благодарение на ускорения метаболизъм.

Плодовете от хвойна са богати на антиоксиданти и действат като естествен диуретик. В една чаша джин има само 67 калории, изгаряни бързо след стимулиране от него на метаболизма.

Той е сред универсалните средства, използвани срещу подуване на стомаха. Намалява също така възпалението на артериите. Най-интересното обаче е, че тази напитка ускорява метаболизма до 17%. Плодовете от хвойна са известни и като естествено средство срещу инфекции, кашлица, запек и бъбречни проблеми. Антиоксидантите в нея също помагат за запълване на бръчките. Някои твърдят, че джинът може да помогне в борбата срещу рака.

За да не загубите полезните му свойства обаче, не трябва да го смесвате с тоник, съдържащ много хинин или захари. Най-добре е да пиете джина, разреден с диетична напитка, а за да получите уникален аромат и още по-полезни свойства, добавете към коктейла розмарин, босилек или парченце краставица.

Мъжката зона