Lamborghini представи суперкола за офроуд

Ти и Тя

Често виждаме какви ли не странни и дори налудничави разработки от независими автомобилни дизайнери. Именно сред техните творби сме виждали суперколи, превърнати изобретателно в офроуд машини. Дали това е добра идея – ще кажете вие, но Lamborghini току-що изненада всички с именно такава кола. Но тя не е просто виртуална рисунка.

Lamborghini Huracán Sterrato, както името подсказва, се базира на Huracan и то на фейслифт версията Evo. Това означава, че задвижването тук идва от 5,2-литров V10 мотор със 640 к. с. Система с името Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata (LDVI) контролира напълно всичко в колата – 4х4 предаването, управлението на четирите колела (да, и задните завиват), режимите на движение и други.

Визията е брутална, поне според нас. Широки пластмасови арки на калниците, допълнителни LED светлини, протектори по праговете, алуминиева „скара“ отпред, нов дифузер отзад и куп други превръщат колата в готова за Апокалипсиса. В кабината са поставени доста нови елементи от алуминий, сред които и цялостен тръбен рол кейдж.

Разбира се, досещате се и сами – този концепт ще си остане една единствена бройка, поне засега. Планове за масово производство няма, а марката по-скоро се опитва да демонстрира възможностите си и да събере обратна връзка от клиенти и фенове. Ние сме all in.

Мъжката зона