Кунг Фу Театърът на Джеки Чан идва у нас с „11 война“

Любопитно

За първи път в България Кунг Фу Театърът на Джеки Чан ще гостува със спектакъла „11 война“ през декември в София, Пловдив и Варна. Спектакълът „11 война“ е съчетание от бойно изкуство, което обединява в себе си култура, философия, древни традиции и танц.

Изумителните акробатични изпълнения, на ръба на човешките възможности са следствие от всекидневни физически тренировки на човешкото тяло (в резултат трениращият става гъвкав и много бърз) и абсолютен контрол на вътрешна енергия. Спектакълът е с концептуални визуализации и декор, въздействаща музика, светлинни ефекти.

„11 война“ е завладяваща история в 6 акта, които разказват истории за Кунг Фу майстори, постигнали духовна и физическа хармония.

Акт 1 „Източникът“ – „Юмрука на десетте форми“ е съчетание на петте елемента – метал, дърво, земя, огън и вода и всеки от петте животински стила в Кунг Фу, който отразява движенията, характеристиките и поведението на животните, които символизира – маймуна, змия, тигър, жираф и дракон.

Акт 2 „Душа“ – притча за духовната сила. Акт 3 „Учител“ – история на изкуството Кунг Фу със съвременен танц. Акт 4 „Спокойствие“ – танц с хартиени чадъри от практиката Тай Чи. Акт 5 „Празник“ – воински танц с така наречените „водни ръкави“. Епилог „Войни“ – танц на всички артисти в ритъм в съвършена хармония без музикален съпровод.

Джеки Чан е китайски актьор, режисьор, продуцент, сценарист, специалист по бойни изкуства, певец и каскадьор. В своите филми е известен с акробатичен боен стил, придружен с комични елементи, използване на подръчни оръжия и новаторски каскади. Той започва кариерата си през 70-те години на 20 век и оттогава участва в повече от 150 филма. Отличен е със звезда на Алеята на славата в Холивуд. Джеки Чан е един от най-популярните актьори на планетата, когато става дума за филмите, включващи употребата на бойни изкуства.

София, НДК зала 1 на 4 декември
Пловдив, зала „Сила“ на 5 декември
Варна, зала ДКС на 11 декември

Организатор Degris Events. Билети в мрежата на Eventim, Тикетпортал и на касите на място. Деца до 7 годишна възраст се допускат без билет и право на отделно място.

Мъжката зона