Краят идва! Mercedes-Benz казва „сбогом“ на S-Class купе и кабриолет

Ти и Тя

Компанията Mercedes-Benz потвърди отхвърлянето на купе и кабриолет S-Class, чието производство ще бъде завършено през следващата година и ще бъде единствената актуализация на новия цвят Cirrus Silver за 2021 година.

Причината e икономия на разходи при подготовка за разработването и производството на нови електрически превозни средства. Нишови модели, които включват относително малките и скъпи S Coupe и S Convertible, са намалени. В замяна Mercedes-Benz ще предложи на клиентите купе AMG GT и нов роудстър SL.

S-класата купе и кабриолет са изградени на платформата на седана от поколение W222, който се произвежда от около седем години.

Преди броени дни Mercedes-Benz представи новото поколение лимузина S-Class (на снимката). Наклонената линия на покрива в стил спортно купе може да се различи от предшественика си благодарение на различна оптика на главата в стила на новите CLS и E-Class, както и увеличена решетка.

Новият Mercedes-Benz S-Class е изграден върху мащабируема платформа MRA II, проектирана специално за най-големите модели на германската марка. Наличното оборудване включва адаптивно въздушно окачване и напълно управляемо шаси – задните колела се насочват под противоположния ъгъл на предните колела за повишена маневреност при ниска скорост.

Основната гама двигатели включва 6-цилиндрова мека хибридна технология и V8 агрегати. В допълнение моделът има компресорни четворки. И накрая, новата S-класа запази V12 двигателя, който се предлага за първи път в комбинация със задвижване на всички колела.

Мъжката зона