Кратките раздели – път към семейното щастие

Man’s World

Семейният живот е най-щастлив, когато единият от съпрузите пътува по работа пет дни в месеца, съобщиха британските издания „Daily Star“ и „The Sun“.

Цели 80 процента от пътуващите в командировки обясняват семейното си щастие с редовните кратки раздели. 74 процента от тях пък са уверени, че тя сгорещява и нещата в спалнята.

Свободното време далеч от дома дава възможност човек да пийне спокойно или да се отпусне във ваната – нещо, което рядко се случва вкъщи. А денят обикновено започва тихо и с богата закуска.

Почти една пета от работещите родители са казали в анкетата на сайта за хотелски резервации Travelodge, че се наслаждават на спокойствието, тишината и възможността да си починат от децата. От тези, които редовно пътуват по работа, 21 процента мислят, че и половинката им се радва да е сама у дома.

Повече от пет дни раздяла месечно или по-малко обаче нямат същия ефект. От пътуващите в командировка 40 процента определят връзката си като много щастлива, при 30 процента от прекарващите цялото време заедно.

В анкетата са участвали 2000 души.

Мъжката зона