Коя е най-щастливата възраст?

Лайфстайл

Проучване сред 2 000 възрастни британци установи, че 1/4 от хората са твърде заети, за да отделят време за себе си, колкото биха искали, съобщава вестник „Mirror“.

Резултатите показват, че възрастните над 55 години, когато наближат пенсиониране и се окажат с повече свободно време, се класират най-високо – 6,9 от десет души се чувстват щастливи. 25-34-годишните са най-нещастни. Средно 5,9 от 10 са доволни от живота си.

55-годишните правят неща, на които истински се радват, по-често от всяка друга възрастова група. Всеки четвърти над 55 години изживява поне 13 приятни неща на месец, в сравнение с всеки десети на възраст 25-34 години.

Изследването е дело на Galaxy Chocolate, които искат да провокират идващото поколение да изпитват повече удоволствие от сегашното с тяхната мисия „Изберете удоволствието“.

„Ясно се вижда, че по-младото поколение все по-трудно намира удоволствия в ежедневието си. „С остаряването и помъдряването осъзнаваме, че животът е твърде кратък, за да се тревожим толкова много“, казва Джо Хемингс, поведенчески психолог, работещ с Galaxy. „Това очевидно води до по-щастлив начин на живот.“

18-34-годишните са два пъти по-склонни да отменят забавно събитие или социален повод поради работни ангажименти в сравнение с останалите. По-младото поколение работи по-често извънредно и прекарва по-малко време в социални отношения с приятели, отколкото над 55-годишните.

Трима от 10 възрастни казват, че дават приоритет на твърде много неща или на други хора пред собственото им удоволствие от живота. Хората на 35 споделят, че не спират да се притесняват за дребни неща в живота си. И в резултат на това, че искат да водят по-безгрижен начин на живот, 41 на сто смятат, че прекарването кратък импулсивен уикенд далеч от ангажиментите би направило живота им по-вълнуващ.

Един на всеки десет би си купил дрехи, които никога досега не е носил, в опит да придаде на живота си повече тръпка, твърди още проучването, наречено OnePoll.

Мъжката зона