Ковид-19 ни отвори очите… идват „Ловци на вируси“

Лайфстайл

Докато светът е обхванат от продължаващата криза, свързана с Ковед-19, не е лесно да си представим какво крие бъдещето. Хората, които са на фронтовата линия в науката обаче, знаят, че голямото предизвикателство може би все още предстои.

Какво можем да направим, за да предотвратим следваща зараза, преди да е станало твърде късно? Изследователи по цял свят са в надпревара с времето, за да сторят именно това. Техните усилия представляват най-важната научна мисия на цяло едно поколение. През последните години ставаме свидетели на все по-честата появата на нови смъртоносни вируси.

С премиера на 22 ноември от 22 ч., „Ловци на вируси“ ще разкрие неподправените и смразяващи истории на онези смели учени, които се опитват да идентифицират поредицата от събития, които могат да причинят следващата глобална пандемия.

Епидемиологът, еколог и сътрудник на National Geographic Кристофър Голдън е на мисия да сглоби парченцата от пъзела, обхващащ култура, болести и околна среда, за да открие моделите, които причиняват глобални здравни кризи. Чуждестранният кореспондент на ABC News Джеймс Лонгман става пряк свидетел на опустошителните последствия от Ковид-19 в глобален мащаб и ще използва своя изследователски опит, за да намери отговорите на неотложните въпроси, за които обществото копнее.

Голдън и Лонгман ще предприемат едно епично пътешествие през континентите, за да се срещнат със смелите учени, които полагат усилия не само да разберат и спрат епидемията от Ковид-19, но и да предотвратят следващата смъртоносна пандемия.

Веригата от събития, която предизвиква дадена пандемия, може да бъде прекъсната. Ако премахнем една плочка от доминото, можем да предотвратим загубата на милиони животи. Запознайте се с нашите „Ловци на вируси“, които се намират в челните редици на науката и изследванията. Те са готови да рискуват всичко, за да решат загадките на човешките вируси:

  • Джим Дезмънд, консултиращ ветеринар, EcoHealth Alliance
  • Кендра Фелпс, полеви учен, изучаващ прилепи

„Ловци на вируси“ ще проследи пътешествието на изследователите Голдън и Лонгман, които си проправят път през летища, хващат градски таксита и се опитват да се справят с нормални човешки взаимодействия, които сега са опорочени от настоящата глобална пандемия. Те ще се присъединят към ловците на вируси, които извършват спешна работа на терен в следните потенциално опасни зони: Либерия, Тайланд, Турция и САЩ.

Мъжката зона