„Космическа мисия: Приводняване“ с премиера тази неделя

Любопитно

Discovery и Science Channel заснеха на живо невероятното приводняване на капсулата SpaceX Crew Dragon на NASA, след като в продължение на два месеца тя беше прикрепена към Международната космическа станция. Зрителите на Discovery ще могат да се насладят на уникални кадри и да проследят преживяванията на астронавтите с премиерата на филма „Космическа мисия: Приводняване“ тази неделя, 6 септември, от 22:00 часа.

Излъчването от страна на Discovery и Science Channel е безпрецедентното отразяване на завръщането на космическия кораб. То включва коментари от настоящи и бивши астронавти като Майк Масимино и Гарет Рейсман, водещи инженери и други специални гости, включително и авантюристът и виден изследовател Джош Гейтс.

Discovery и Science Channel работиха съвместно с Washington Post, за да документират първата мисия на САЩ с екипаж от 2011 г. насам. Успешното изстрелване от Космически център Кенеди, в партньорство между NASA и SpaceX, е първата мисия на САЩ с частен космически кораб. Астронавтите Боб Бенкен и Дъг Хърли се отправят към Международната космическа станция на борда на SpaceX Crew Dragon, задвижван от ракетата SpaceX Falcon 9.

Филмът, представен по Discovery и Science Channel, достига до рекордни рейтинги – излъчването се превръща в най-високо оценената продукция в историята на Science Channel.

„Зрителите могат да се насладят на подобни кадри единствено по Discovery и Science Channel“, споделя Скот Лилърс, изпълнителен вицепрезидент на Multiplatform Programming, Factual & Head of Content, Science Channel. „С изключителното съдействие на Washington Post работихме повече от година, заснемайки процеса, след който SpaceX се превърна в първата частна компания, която изпраща американски астронавти в космоса. Сега сме истински развълнувани да проследим и завръщането им на земята. Заснетите кадри дават шанс на зрителите да споделят невероятното им завръщане у дома.“

„Мисля, че се допуска, че завръщането в някакъв аспект е по-опасно от изстрелването.“ , коментира основателят на SpaceX и главен инженер Илон Мъск. Приводняването на капсулата се случва в Атлантическия океан, като с това успешно завърши мисията на NASA и SpaceX’s Demo-2. Температурите при завръщане могат да достигнат до 3500 градуса по Фаренхайт по външната страна на космическия кораб заради триенето, причинено по време на повторното навлизане.

Това събитие, запечатващо първото кацане на астронавти в американски води от 1975 г. насам, е реализирано освен в партньорство с „Washington Post“ и с писателя Кристиян Дейвънпорт, чийто богат опит му позволява да е близо до ключови лица в мисията. Той е един от водещите хроникьори в космическата индустрия. Опитът му добавя още един акцент към събитието – той е ко-водещ на излъчването на живо.

Дейвънпорт се присъединява към „Washington Post“ през 2000 г. и е част от екипа, спечелил наградата Peabody през 2010 г. за работата си с ветерани, претърпели мозъчни травми. Три пъти е бил в екипи, финалисти за наградата Пулицър.

“„Washington Post„ отдавна следи тази индустрия и продължава да предлага на читателите си задълбочени доклади за космоса с изключителна информация и завладяващи разкази,“ споделя Емилио Гарсия-Руиз, управляващ редактор на изданието. „Радваме се, че отново ще си партнираме с Discovery, за да отразим това историческо събитие и да представим работата си пред телевизионната публика.“

Познатият от екрана Крис Джейкъбс се връща в ефира. Той има дългогодишен опит в Discovery със събития, предаване на живо на „Експедиция в непознатото: Египет“, като водещ на различни предавания, както и с участие в предаването на разходката на Ник Валенда по въже над Гранд Каньона по SKYWIRE LIVE и в Чикаго за SKYSCRAPER LIVE.

Журналистът и носител на наградата „Еми“ Дейвид Керли също ще се завърне като част от екипа на репортерите. Керли е правил репортажи за авиацията, железниците, автомобилната индустрия и космоса за всички предавания на ABC News и дигитални продукции като World News Tonight, Good Morning America, Nightline, ABC News Radio и др.

„Космическа мисия: Приводняване“ е създаден от Discovery Channel от Storied Media Group. Изпълнителни продуценти за Storied Media Group са Арън Фишман, Тод Хофман и Майкъл Дж. Милър. За Discovery и Science Channel изпълнителни продуценти са Гретчън Ейзел, Скор Лилърс и Каролин Перез.

Мъжката зона