Коронавирусът Ковид-19 отложи автосалона в Пекин

Лайфстайл

Епидемията с коронавируса Ковид-19 продължава да променя плановете на компаниите. В името на сигурността организаторите на автосалона в Пекин обявиха, че отлагат събитието, съобщават „Bloomberg“ и „Automotive News Europe“.

Автосалонът трябваше да се проведе между 21 и 30 април т. г. Организаторите ще обявят нови дати на събитието по-късно, но засега няма по-конкретни планове.

Според „Automobilwoche“ мерките на Китай за ограничаване на транспорта и пътуванията също са сред основните причини за отлагане на събитието. С цел да се ограничи разпространението на коронавируса Китай ограничи дори вноса, което не позволява на чуждестранните изложители да докарат оборудване и мебелировка за щандовете си, както и експонати.

Автосалонът в Пекин е сред най-важните за индустрията през годината. Той съществува от 1990 г. и се редува през година с изложението в Шанхай. Засега автомобилните производители не са коментирали дали ще направят премиерите си самостоятелно, или ще изчакат новите дати за изложението.

Мъжката зона