Конгрес на пелтеците

Лайфстайл

Заекващите, пелтеците, кекемеците или там както им казват по вашия край сме много странно племе. Ще ви открехна малко от душевността на един пелтек. От дълбоките ѝ недра.

Тежките случаи на пелтечене са съпроводени с физически тикове. Те биват:
а) отмятане на глава (лицето се изкривява, челюстта се извива надолу, мучи се, а устните така и не се отварят. Вътре езикът прави осморки или се опитва да напише на небцето E=mc 2 . С последни сили, главата се изхвърля назад и най-после се изпращява една нищо и никаква дума от рода на „мараня“);
б) тропане с крак (долу горе същата душевна борба, но докато се чуе „мммммммммммараня“, на шестото „м“ пелтекът тропва с крак и отпушва напрежението).
По-леките случаи:
а) удължаване на първата съгласна или сричка от „мммммммммммараня“ и забързване на останалата част от думата или изречението, например „Нааааааааааисна ли шпим бра?“
б) повтаряне на първата сричка – „мамамамараня“ и съответно „На-на-на-истина ли ще пием би-би-би-ра?“
Истинските виртуози, като мен, дори комбинират –“Наааааааистина ли ще пием би-би-би-ра?“

Да се влюбиш в заекващ. Това е страхотно предизвикателство. Той е изобретателен в изказа си. Знае кои думи са му трудни за произнасяне и им е намерил лесни синоними. Ларинксовата невроза, или логоневрозата, понякога вбесява притежателя си. На мен, например, ми е трудно да произнеса „момиче“ без да повърна и затова предпочитам да казвам „девойка“. Заекващите развиват богат синонимен речник. И то активен. Цял комплимент е за един пелтек да чуе, че е устат. Представяте ли си – та той допреди известно време едва си е казвал името и то с тропане, отмятане на глава, плюене в ляво и в дясно, а днес повечето хора се учудват, когато той каже, че е заекващ.

Когато свикнеш с минуса, че не можеш винаги, по всяко време да се изкажеш нормално, развиваш други качества. Както слепите.

Сексът със заекващ е вълнуващ. Пелтекът има много насъбрала се неизказана енергия, а и трудно може да изрази претенциите или недоволството си. Например, желанието му да каже „Може ли да сменим позата?“ се превръща в едно половинчасово „ммммо-ммммммо…“, като през това време той не спира да прави секс, в резултат на което:
– партньорката приема мученето не като абсурдно начало на изречение, а като продължителен акт на доволство и си мисли „а казват, че мъжете не издавали звук по време на секс“;
– на 45-тата минута той вече успешно кекемечи на „по-по-по-зата“, а тя се е препотила 5-6 пъти и от очите ѝ се вижда само бялото.

Съвети към хора, общуващи с пелтеци:
– не ги търсете от мобилен и на мобилен телефон – много скъпо и абсолютно безрезултатно;
– не карайте пелтек с две торби бира в ръце да ви се извинява, че ви е настъпил – при тропането може да счупи бирите и да ви причини по-големи щети;
– няма нужда да му правите комплимент за външния вид, просто кажете: „Ех, колко добре го каза!“ – това ще го стопли повече;
– ако след кански мъки и епилептични движения най-после е успял да произнесе някоя трудна дума и е доволен, не се гаврете, карайки го да повтори – за него това означава да премине през целия този ад отново. Направете сте, че сте чули, дори и да не сте. (Дано все пак да не е казал „Иссссссссссссс-с-с-с-скам с-с-с-с-ссссвъ–свъ-свъ–свирка „);
– никога не казвайте нелепата фраза „Я, ама ти знаеш ли, че заекваш?“. Да сте чували доктор да казва „Шси наакам от смях. Имаш рак“?
– никога не карайте шофьор-пелтек да пита за пътя в голям град през делничен ден, в периода 17:00 – 19:00. Задръствания.
– никога не се сърдете на липсата на ерекция у един заекващ. Повечето мъже имат един неконтролируем орган – пениса. А нашият човек има два. Пенис и език.

Ако имате въпроси, моля заповядайте на Конгреса на Пелтеците в Златни Пясъци, 24-28.06. Аз го организирам. Поканил съм и гости. Михаил Белчев ще пее „Не остарявай любов“ и после ще има срещи с негови почитатели-пелтеци. Конференцията си струва. Да се чуе поне. Моля да се хилите в шепи или в коридора. Някои сме чувствителни.

А за VIP пелтеците, Любен Дилов-син ще представи новата си книга „Чичковите червенотиквеничковчета чишкат черешов шоруп на чувал с индрише и нишадър“.

Мъжката зона