Колко време трае слънчевото изгаряне и как да го облекчите?

Любопитно

В разгара на лятото сме и слънчевите лъчи са все така горещи и безпощадни. Няма нужда да ви повтаряме колко е важно използването на слънцезащитни продукти, защото повечето мъже така или иначе го пренебрегват.

Ако скоро сте били на море или басейн, но освен хубави спомени сте се сдобили и със слънчево изгаряне, сте на правилното място. Ние ще ви покажем как да се справите с него.

Колкото по-силно е едно слънчево изгаряне, толкова по-дълъг е периодът на възстановяване. Умерено слънчево изгаряне се лекува за около седмица. Появата на мехури е индикация за тежко изгаряне, което преминава за няколко седмици. При него се нарушава връзката между кожните клетки. Между тях се натрупва течност, която води до образуването на мехури.

За да направите този период поносим, трябва да се погрижите добре за кожата си. Избягвайте грубите ексфолиращи продукти под душа. Използвайте силно хидратиращи лосиони за тяло.

Противовъзпалителните лекарства също облекчават изгарянето. Ако все пак вдигнете температура или ви прилошее, веднага се обърнете към лекар.

Ако изгарянето ви е леко, можете да прибегнете и до бабините трикове: третиране с кисело мляко, оцет или ракия. Млякото се нанася на дебел слой и се изчаква да изсъхне. След това се отмива с хладка вода. То успокоява кожата и я хидратира.

Оцетът или ракията нанасяйте като използвате тампон или кърпа. Оставете кожата да попие течността. Миризмата и от двете не е особено приятна, но пък ефектът е поразяващ. След това отново се изкъпете с хладка вода.

Междувременно, е задължително да не се излагате отново на пряка слънчева светлина, докато кожата ви не се възстанови напълно.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона