Колко често трябва да сменяте четката си за зъби?

Ти и Тя

Намирате перфекната четка за зъби – с идеална дръжка, удобна глава и тези супер меки косми, които достигат до всяко кътче на устата ви. Съжаляваме, но трябва да я изхвърлите. Да, правилно прочетохте. Поне ако искате миенето на зъби да има ефект.

А сега малко повече информация. Когато използвате една четка за зъби прекалено дълго време, космите ѝ се изхабяват. Това може да раздразни венците и да доведе до загуба на зъби. Изхабените косми, от своя страна, губят функцията си и не почистват зъбите, а за междузъбното пространство и дума не може да става. От друга гледна точка, нейното място е в банята, където има досег с хиляди бактерии, които после попадат в устата ви.

Успокоителното е, че не трябва да подменяте четката всеки ден, но е препоръчително да го правите веднъж на два-три месеца. Една нова четка звучи много по-добре от посещение на зъболекар и вадене на зъб, нали?

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона