Кои са най-добрите храни в борбата с махмурлука?

Ти и Тя

Събуждате се след бурна вечер. Мъчи ви страшен махмурлук. Не изпитвате точно глад, но знаете че трябва да хапнете нещо, за да се отървете от това странно чувство.

Заведенията са затворени и не може да се насладите на бленуваното шкембе с бира. Какво ви остава?

Предлагаме ви някои алтернативни на шкембето ястия, които ще се справят с главоболието и всичко, което се случва с организма ви в този момент.

1. Омлет

Протеините са особено важни за изграждането и поддържането на добра имунна система. И ще ви накара да се чувствате по-добре. Яйцата съдържат цистеин, който спомага за детоксикацията на тялото, и таурин, който помага на черния дроб да се възстанови от травмите, които сте му нанесли. Жълтъците, от своя страна, съдържат холин, който поддържа мозъчната функция.

2. Тестени изделия

След запой тялото ни се дехидратира. В този случай е хубаво да включите в менюто си въгхидрати, защото те задържат водата в тялото ни. Те също така спомагат за повишаването нивата на серотонина, което от своя страна ще оправи и настроението ви.

3. Зърнена закуска

Културите, от които обикновено се прави зърнената закуска, са богати на витамин В, а млякото и някои от неговите заместители съдържат витамин D. Една купичка зърнена закуска с мляко е достатъчно лесно, пълноценно и питателно ястие за борене на махмурлука.

4. Чисто месо

Чистото месо, като пилешкото, щади вече възпалената стомашна лигавица. Също така съдържа протеин и ще накара целия ви организъм да влезе в нормален ритъм.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона