Кога спането в отделни легла се отразява добре на връзката ви?

Man’s World

Обикновено фокусът във връзките пада върху времето, което прекарваме с партньорите си, докато сме будни. И това е повече от правилно. Но има една подробност – часовете, които прекарваме спейки заедно, заслужават също толкова внимание.

Една трета от живота ни минава в сън. Именно заради това, всеки от нас иска той да е пълноценен и спокоен. Ако вие и вашата половинка спите добре заедно, то това е като шестица от тотото. Ще се учудите, но двойките с такъв късмет са рядкост.

Хъркане, бълнуване, потене, събиране на чаршафите, бебе, нов домашен любимец, различия в графиците са само част от причините, които могат да смутят съня ви, а оттам и взаимоотношенията ви. Ако навиците ви или тези на партньора ви по време на сън нарушават взаимната ви почивка, то е време да помислите за… отделни легла.

В никакъв случай не приемайте спането разделени като край на връзката ви. Изборът ви да спите отделно е съвсем същия, като този да правите различни неща самостоятелно. Като тичането. Ако го правите заедно е повече от чудесно. Но ако единият предпочита да тича преди работа, а другият след – най-вероятно няма да тичате заедно.

Като за начало проведете задълбочен и честен разговор за това как недоспиването влияе на благосъстоянието ви. Хората са много по-враждебни, раздразнителни и негативни, когато са недоспали. Това може да е начало на един порочен кръг от спорове и стрес, което води до още по-малко сън и повече напрежение в отношенията. Приемете, че ще спите разделени в името на връзката си.

Преценете дали имате тази възможност. Спането на неудобния диван или в стаята на детето не е сред най-удачните и щадящи варианти. Едва след това предприемете тази крачка. Не изпадайте в крайности веднага. Изберете две вечери, в които да спите в отделни легла. Ще се изненадате колко освежаващо ще се отрази това не само за почивката, но и за интимността помежду ви.

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона
Добави коментар