Кога алкохолът е полезен?

Любопитно

Може да ни обвините, че само си търсим повод да си сипем, но истината е, че алкохолът е колкото коварен, толкова и полезен. Всичко е въпрос на правилна дозировка.

В умерени количества той може да окаже изключително благотворно влияние върху организма ни – някой видове алкохол предотвратяват сърдечно-съдови заболявания, други са страхотни за разтривки и помагат при болно гърло, трети се грижат за устната ни хигиена. Все пак напомняме, че употребата му е нож с две остриета, затова сами преценете риска от консумацията на силни спиртни напитки.

10. Ром за болно гърло

Идеалната добавка към чая, когато искаме просто да се сгреем или пък съставка на различни домашни сиропи против кашлица и болно гърло. Освен страхотен на вкус, ромът е с доказани лечебни свойства.

9. Шампанско за здраво сърце

Чаша от пенливата напитка е също толкова полезна, колкото и чаша вино. В умерени количества шампанското подобрява сърдечната дейност и циркулацията на кръвта в тялото.

8. Червено вино за кръвното

Напитката на боговете е изключително полезна по отношение на сърдечно-съдовите заболявания. Чаша червено вино на ден помага да се справите с високото кръвно налягане.

7. Бяло вино при стрес

Макар и по-леко, бялото вино не отстъпва по полезни качества на червеното. Кехлибарената напитка оказва благотворно влияние на сърдечно-съдовата система, заболявания на белия дроб, помага да се справим с главоболието, гаденето и стреса.

6. Текила за холестерол

Два шота текила на ден (общо около 80 мл) и може да забравите за високия холестерол. Това се дължи на специалните захари в мексиканската напитка, които стимулират производството на инсулин.

Останалите 5 ползи от пиенето на алкохол
вижте в © 10-те най

Мъжката зона