Кино и литература онлайн: идва различно издание на фестивала Синелибри

Man’s World

На хоризонта е шестото издание на единствения по рода си кино-литературен фестивал Синелибри, който обединява ценителите на киното и литературата. Очаква ни вълнуваща поредица от национални и световни премиери, съпътстващи срещи и събития.

Сред литературните акценти са автобиографичната книга на легендарния Жан-Жак Ано „Един живот за киното“, която излиза у нас в навечерието на фестивала, както и първото българско издание на романа „Пилат“ на бележитата унгарска писателка Магда Сабо. В рамките на Синелибри 2020 ще видим екранизацията на романа като част от престижната селекция от филми, състезаващи се за голямата награда.

По традиция периодът на фестивала включва богата палитра от промоции и намаления. Заради здравните мерки тази година няма да се предлагат книги с отстъпка пред киносалоните, ето защо организаторите от издателство „Колибри“ прилагат списък с отбрани литературни заглавия от различни жанрови категории, които можете да си набавите с ексклузивна отстъпка от 35% при поръчка онлайн от сайта на издателството.

Сред тях има книги от емблематичната поредица „Амаркорд“, както и незабравими класически и съвременни романи, дали живот на истински киношедьоври, в т. ч. „Смърт във Венеция“ на Томас Ман, „Обслужвал съм английския крал“ на Бохумил Храбал, „Жюл и Жим“ на Анри-Пиер Роше, „Дневникът на една камериерка“ на Октав Мирбо, „На изток от рая“ на Джон Стайнбек, „Хладнокръвно“ и „Закуска в Тифани“ на Труман Капоти, „Шегата“ на Милан Кундера, „Ще се видим там горе“ на Пиер Льометр и много, много други.

Синелибри 2020 ще се проведе между 18 октомври и 8 ноември в София и още седем града в страната под мотото „Възпитание на чувствата“, но достъп до значителна част от филмовите заглавия този път ще имат зрители от цялата страна благодарение на паралелните излъчвания чрез платформата Neterra TV+.

Ето какви пакетни цени на билети предлага платформата:
1 филм – 7 лв.; 3 филма – 15 лв.; 5 филма – 22 лв.; 10 филма – 35 лв.; Всички филми – 47 лв.

Мъжката зона