„Карибски пирати“ пенсионират капитан Джак Спароу

Ти и Тя

Компанията Disney се отказва от участието на основното действащо лице в поредицата „Карибски пирати“ – капитан Джак Спароу. В образа на алкохолизирания пират повече от 15 години влизаше актьорът Джони Деп, който обаче явно е направил своето последно пътуване с „Черната перла“.

Един от основните аргументи за предстоящите кардинални промени била възрастта на Деп, който през юни навърши 55 години. Пред британския вестник „Daily Mail“ сценаристът на продукцията и един от нейните създатели – Стюарт Бийти, обясни, че кинокомпанията Disney планира напълно да промени облика на „Карибски пирати“ заради ниските печалби на предишната част.

„Преди да се появи Джак Спароу, Деп бе смятан за такъв странен, независим актьор, който прави онези наистина страхотни малки филми на Тим Бъртън, но в никакъв случай не беше голяма филмова звезда и много хора смятаха, че сме луди, че го поканим на кастинга. Защото той не беше доказана стока, нали знаете, голяма звезда. Направихме голям филм и поставихме този странен, независим актьор в средата на това, а хората смятаха, че сме луди. Фактът, че това проработи, е чудо“, разказва Бийти.

Той не съобщава дали ще има други промени в актьорския състав, но отбелязва, че върху продължението на „Карибски пирати“ ще работят изцяло нови сценаристи, като в екипа им ще влязат създателите на комедийния екшън „Дедпул“.

Мъжката зона