Какво сме търсили в Google през 2018 г.?

Man’s World

Световното първенство по футбол предизвика най-голям интерес в търсачката Google през 2018 г., но общо в класацията за света доминират починалите знаменитости, предаде AFP. В България най-търсени са Истанбулска конвенция, GDPR (Общ регламент относно защита на данните), shkolo и световното първенство по футбол.

Седем от най-търсените теми в Google през 2018 г. са за починали знаменитости, например майстор-готвачът Антъни Бурдейн, физикът Стивън Хокинг, дизайнерката Кейт Спейд. Сред най-търсените е и актрисата Меган Маркъл, която се омъжи за британския принц Хари, както и холивудският филм „Черната пантера“.

Сватбата на принц Хари е на четвърто място в категорията „Новини“ в света след световното първенство по футбол, урагана Флорънс и резултатите от лотарията „Мега Милиони“ в САЩ. Британскака кралска сватба предизвика голям интерес и сред българите, като церемония попада в топ 5 при събитията, а Меган Маркъл е на шесто място сред най-търсените личности за годината.

Най-търсените от България личности са Весела Нейнски, Албена Вулева, Благой Георгиев, Мира Добрева, Златка Райкова. В тази класация присъства и Гинка Върбакова и множество личности от малкия екран. Кубрат Пулев в последните години е на върховете на класацията за спортни събития. И през 2018 не прави изключение, като мачът му с Хюи Фюри очаквано е сред водещите спортни събития на родна земя.

Олимпийските игри, Уимбълдън, турнирът в Австралия и мачове от вътрешното първенство доминират в класацията за спортни събития.

През 2018 в България има и засилен интерес към онлайн ресурси свързани с образованието. Освен платформата „shkolo“ сред най-търсените са и резултатите от матурите, конкурсът „Европейско кенгуру 2018“, „учебници МОН“ и различна информация свързана с прием в училищата.

Два български филма „Дъвка за балончета“ и „Лили рибката“ се включват в топ 5 на най-търсените филми от България, а сайтът на Министерство на транспорта за решаване на листовки за шофьорски изпити и Комисия за защита на личните данни са сред най-търсените термини, свързани с институциите у нас.

Мъжката зона