Какво се случва, когато заживеете заедно?

Лайфстайл

Да заживеете с партньора си е добър начин да спестите пари от наем и време от планиране на срещите ви. Но не всичко опира само до секса и парите. Вие се съгласявате да споделяте живота си, не само общо жизнено пространство. Когато една двойка поеме тази крачка, партньорите се чувстват добре един с друг, но достатъчно ли е това? Какво трябва да знаем за съвместното съжителство? Тук ще разнищим тези въпроси.

1. Сексуалният ви живот ще се промени.

Да, няма да се съобразявате с родители, съквартиранти, братя и сестри, но това не означава, че всяка вечер ще завършва с върховното удоволствие. Когато не живеете заедно, вие постоянно търсите време и място, за да се награбите, но когато сте постоянно един с друг, честотата на сексуалната ви активност може да намалее. Трябва да осъзнаете, че можете да сте интимни и без полов акт – да навлезете в един по-задълбочен етап на вашите чувства.

2. Компромисите в почистването.

Поделянето на домашните задължения е едно от основните неща, които трябва да обсъди една двойка, когато заживее заедно. И тук основният принцип е: забравете за равенството. Ако единият от вас работи повече, няма нищо лошо в това другият да поеме по-голямата част от домакинските задължения. Разделете си тези задачи по това кой какво предпочита. Някои обичат да мият съдове, други да гладят и да бършат прах. Компромиси като тези укрепват връзката.

3. Бъдете готови да опознаете всичките си навици.

Това е неизбежно! Ще разкриете всичките си навици и някои от тях ще ви побъркат: тя скърца със зъби, докато спи, оставя банята в косми и да не изброяваме… Един от начините да се справите с това е като преди да заживеете заедно, направите един кратък пробен период. Така поне ще имате някаква представа какво ви очаква за в бъдеще. И когато нещо ви подразни, не си го спестявайте. Пробният период ще ви помогне да изгладите доста неща и да промените някои навици.

4. Отделяйте време за себе си.

Двойките, които живеят заедно, са си семейство, просто нямат брак. Като такова, те се сблъскват с много от проблемите, които го съпътстват. Като например как да запазят връзката си свежа. Трябва да се постараете да запазите това, което ви е накарало да се влюбите един в друг. И не разчитайте безрезервно един на друг. Това е важно, разбира се, но не прекратявайте другите си взаимоотношения само защото сте заживели заедно. Трябва да имате време един без друг, за да го оцените, когато сте заедно.

5. Живейте и учете заедно.

Можете да откриете качества у приятелката си, които не сте забелязвали преди това. А може и да ви идва в повече педантичността ѝ по отношение на еднаквите чорапи. Но сте заедно в това. Трябва да намерите начин да преодолеете различията си и връзката ви ще се превърне в много повече от страхотен секс. Гарантираме ви!

Весела е от онези хора, чието чувство за хумор може да те разсмее до сълзи и да те разплаче до смях. Завършила е право, но всячески се опитва да избягва тази сфера. Работила е в едни от най-гледаните риалити формати като „Big Brother“ и „Фермата“.

Мъжката зона